Recurs multimèdia: Mendeley

MendeleyIcon

Mendeley és un gestor de referències, és a dir, permet gestionar i compartir documents d’investigació, articles, etc. Mendeley té un funcionament semblant a Dropbox, ja que funciona a través de la seva web o et pots descarrregar “Mendeley Desktop” i tenir Mendeley al teu ordinador.

Una de les grans funcionalitats que té Mendeley és la de visor de documents en pdf, on es poden afegir notes, com si fos un post-it, seleccionar parts del text que es creguin rellevants i realitzar la lectura a pantalla completa. Però el que més ens crida l’atenció sobre aquest recurs és que es poden insertar cites bibliogràfiques i crear automàticament bibliografies en documents de Word o d’OpenOffice. A més, d’entre tots els documents que es tinguin, es podran filtrar de diferents, maneres, una d’elles, per paraules claus. D’aquesta manera, si en algun moment es vol buscar informació sobre algun tema concret, primer, podrem mirar dins la nostra “llibreria” i saber de quina informació ja disposem.

Per últim, Mendeley, també actua com a xarxa social, de manera que podem compartir i col·laborar en grup, fent que el coneixement sigui col·laboratiu i obert.

Grup 7: Olga Abadías, Alba Costa, Laura de la Morena

Esta entrada fue publicada en Uncategorized y etiquetada , , , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario